Followers

♥♥CinTa JaRak JauH♥♥

~SALAM~


okeh...hye2..to u oL..
lama da me x bermadah helah kn..
huhuhuhu...
ad gak member yg tnya apsl lma x update blog...
bkn pe tp agak bzy la skrg nie...
s0 tpksa la postpone dlu niat blogging nie..


emmm...
entry kali ni me dpt dr paper KOSMO! 26mac ari tu..
oh ya me ni mmg kaki kosmo!..
ari2 msti bc smpi da mlambak paper dlm bilik nie...
tgh tggu2 bas nk g kL jmpa panda me pn bc2 la paper ni..
trus jmpa ni artikel tjuk dia "mempertahankan Cinta Jarak Jauh"..
emm.. interesting!!!
yala memandangkan skrg nie kn ramai yg study r keja jauh2..
tpkasa bjauhan ngn pasangan..
so nie me share ngn u oL la pa yg me bc...
hrp2 dpt gak mbantu pda u oL yg Bcinta berbatu2 ituuuu...
huhuhuhuhu...
jom..check it out::


okeh..
ehem2..testing2...
emmm..bagi yg prnh atau still mrasa cinta jrk jauh nie...
mmg "mcabar" n "sukar" adalah ungkpn yg pling ssuai mgambarkn hubgn nie...
tp sbnrnya klu kna caranya hubgn jrk jauh nie lg best dr yg dekat2...
yala bak kata pepatah tu..."jauh dmata dkt di hati"..chewahhh...hehehehehe
lgpn dlm dunia moden skrg nie mcm2 cara ley bhubg...
kn ad ym..skype..3G...
emm kn sama gak tu..
ari2 bley tgk muka..
ari2 bley dgr suara..
lg bgus xjmpa slalu bley elak maksiat..huhuhuhuhu...
tp xdnafikn la dlm masa yg sama msti kita ragu gak kn btul ke psgn kita nie setia???
bley ke hubgn nie btahan???
emm ni ad tips yg me bc kat paper tu...


1> Kepercayaan dan Kejujuran
~emm ni yg paling penting skali..xkesah la hubgn jrk jauh atau dkt ni pling pnting skali...so kenala pcaya ngn pasangan..sbb dgn kpercayaan tu la psgn akan rasa bsalah utk blaku curg..sggup ka kita skit kn aty org yg pcaya ngn kita???


2> komitmen
~komitmen perlu bagi memastikan hubgn tsebut bjalan ngn lancar..yala klu juz sorg jew yg beriya2 n sorg lg sambil lewa mmg xkn mjadi..so fkr2 la smada korg da btul2 ke bg komitmen ngn hubgn korg tu??


3> selalu berhubung
~emm..ni lg satu..rasanya dlm dunia serba lgkp skrg ni bnda ni bkn satu mslh lg..mcm2 alat yg blh mhubungkan kita ngn pasangan..so pergunakanla teknologi yg sedia ada tu..xsalah kn klu sblm tdo tu call dlu psgn citer kjp ap yg blaku hari tu ngn diri kamu..skurg2nya mesti psgn rasa dihargai kn...selain tu tnya gak ap psgn kmu buat ari tu..so kmu akan di anggap caring..kn tu kredit utk u oL...


4> jgn letakkan harapan
~x dnafikan semua kita mahukan suatu hubgn tu bkekalan smpi akhir hayat gitu...tp wlubagaimanapun jgn letak hrpn yg tinggi sbb kita sndiri xtaw ap akn blaku pada masa dpn kn...ini bkn bererti jgn serius ngn perhubgn tu cuma jgnla letak 100% hrpn..n ni bkn pla kredit utk korg nk cari laen taw.....hehehehehe


5> kesetiaan
~hah!!ni la yg pling penting sepenting pentingnya (ad ke ayt gni??)...emm..bkn ap tp biasanya hubgn jrk jauh ni xdpt btahan sbb nie la..kesetiaan yg tiada dlm diri...so klu rasa syg ngn hubungan u oL tu bljr la utk setia..okeh!!!


6> emosi
~jgn tlampau beremosi bila bjauhan nie...mmg la psgn x dpn mata mcm2 yg kita fkr..trutama klu dia xcontct r ssh nk d contct..kwl prasaan tu dan cuba elakkan prasangka buruk..bak lagu wali band~jgn kau tuduh aku selingkuh..sedarkah tuduhanmu yg ajari aku tuk selingkuh...~ so klu xnk pasangan curng kwl emosi n jgn tuduh..nnt dia taw cara nk curg sbb tnpa sedar kita sndiri yg da ajar..hahahahaha


:: ni tips nie me ambil point jew dr paper..yg ulasan tu me ulas sndiri ikut pemahaman me..hahahahaha..so selamat mencuba la k...sama2 kita berusaha..kiuw2 ::

TERIMA KASIH SUDI BACA :)

LIKE LAH JANGAN MALU :p

6 tiNdakBaLaS:

tity said...

yeah...kawal emosi tu penting..men tuduh2, nt dia buat btl2 sendiri pula sakit ati...hehe..

Nazirah said...

hahahaha...
btul3x..
stuju!!!

Ibu Mifzal Arsyad said...

huhu..sy dah rs dah cinta jarak jauh ni..ms bercinta n masa dah kawen..pas dpt anak br leh duk sama...kalau buleh x mau la jauh2 lg..mmg kepercayaan & kejujuran sgt2 pntg bila berjauhan

Nazirah said...

owh yeke??emm blh la ni kongsi tips cmne spya hubgn tu dpt dkekal kan...hehehehehe...

datz syeil said...

wei..post ko kali ne wt aku mjadi gila..
hha..ne pa aku mok ckp...
cinta jarak jauh yg indah hanya sbntr pahit slamanya trukir...

Nazirah said...

ahahahahaha...xpa2..tu pcubaan ptama...mn ad skali cuba trus mnjadi kn..kna cuba blik2 bru la hasilnya perfect..kiuwkiuw~

Post a Comment

♥♥SILA2 LA KOMEN♥♥
♥~Pandangan Anda Sangat diHargai..:)
♥~Sharing is Caring ^__^