Followers

TUTORIAL BURUNG TERBANG TWEET2!!

-SALAM-

hye!

Korang prasan x burung yang terbang-terbang kat blog aku ni??haha..alaa yg ni...

VVVVV
VVVVV
VVVVV
VVVVVVVVV
VVVVVVV
VVVVV
VVV
V

Klik untuk tumbesaran ;)

Aku suka sangat main benda alah ni. Syok tengok dia gigih terbang naik atas kalau aku scroll laju2..hahaha ;) Ni sebenarnya widget utk twitter. Ala-ala memaksa orang utk follow la ;p

Okeh panjang melalut..j0m buatlah!*lama xbuat tutorial harap2 menjadilah*

1)design>page elements>add gadget>html/java script

2) buka notepad...copy code kat bwh ni...(mmndgkn blog ak ni xblh right click s0 juz highlight code kt bwh ni & tekan ctrl+C utk copy)



<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script><br /><script type="text/javascript">var birdSprite="http://4.bp.blogspot.com/_9B1yqig9iAg/TVKEXsnAUMI/AAAAAAAAAII/o7TYnYBuC6k/s1600/birdsprite.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/USERNAME";var tweetThisText = "Twitter - http://twitter.com/USERNAME URL WEB/";tripleflapInit();</script>

3) paste code ni d notepad dan jom kita edit ckit...
USERNAME :: username utk twitter korang
URL WEB :: url blog korang
4) copy code yang da siap edit tu pastu paste kat langkah (1)
5)save!!

Jadi tak??kalau jadi tu jangan lupa follow aku keh!!nnt boleh kita tweet2 ;)
Kalau xjadi gtaw aku hokei??
-oh ya aku cadangkan korang letak code ni kt area header. Sebab hari tu aku letak kt area footer trus burung tu terbang g bawah xnaik2 =,=

okeh bye!
crdt: Sutera Kasih
RAKYAT MALAYSIA ANTARA YANG PALING BANYAK MELUANGKAN MASA DEPAN FACEBOKK???
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

LIKE LAH JANGAN MALU :p

9 tiNdakBaLaS:

Liyana Lunia. said...

comelll ;p tpi ynn dh ada burung dkt header hihi

Lovely Cik Eyka said...

hehe thanks bangat..hehe dah try buat dah ;)

miSs Zie said...

@Liyana Lunia. hohoho..hari tu try wat yg mcm header ynn tp xjadik =,= *frust*

miSs Zie said...

@Lovely Cik Eyka huhu..welcome..jadi x??pasni blh la kite tweet2 kn ^_~

Sheila Kamal said...

wahhh, cutenya ur blog.. thanks for d tip.. i dah follow u.. ;p

btw, jomla singgah my blog :

http://sheilakamal.blogspot.com/

follow la if b'minat ek.. sy blogger br.. hehe, tq! :)

amranaiman said...

menarik!!.. berkongsi adalah mengambil berat!!..hhewhehehe :)

miSs Zie said...

@Sheila Kamal okeh da follow kamu..thanx singgah sini;)

miSs Zie said...

@amranaimanhaha..sharing is caring ;p

Fajar Reggy said...

Wah dah pasaran tuh burung twitternya mas... saya dah buat yang lagi trend nich burung twitternya saya ganti sama transformer (StarScream -> Decepticon) lebih up-to-date dan banyak pilihan lainnya.

Contoh & tutorialnya bisa dilihat di
http://monozcore.blogspot.com/2011/08/blog-widget-burung-terbang-twitter.html

Semoga Bermanfaat. Trims

Post a Comment

♥♥SILA2 LA KOMEN♥♥
♥~Pandangan Anda Sangat diHargai..:)
♥~Sharing is Caring ^__^