Followers

tips utk yg t0mei2 mcm caye..ahakss



-SALAM-

hye~~
tgk entri nmpk cm gedikz ja kn..hahahaha...mmg gedikz p0wn -__-"
okeh!!dlm suasana yg agak2 sejuk lagi slesa ni bantal2 suma ni bagai memanggil2 utk didampingi..ahakss...kat luar hujan nk bsenam pn xblh s0 baek blogging kn...huahuahua[alasn yg kukuh utk xbsenam]


pagi td abiz da paper yg kedua last..means tgl 1 paper lg yg harus dperjuangkan...N yg paling pecah rekod ialah apabila saya dengan jayanya tid0 ddalam dwn exm...muahahaha:)))
bapak susah paper td smpi xtaw nk jwb apa...fikir pnya fikir mata pn d0k lelap cantekkk jew...haishh=,=

:: tgk muka pn blh taw bdk ni confirm akan tido dlm dwn -_- ::

okeh2 abaikan suma tu...sapa suh xstdy hambik mu!!!
emm bebalik ngn tajuk entry..td tgh belek2 pix kt f0n bru pasan..."aikk..muka aku ni kjp bulat kjp bujur[okeh tipu]...bdn ak ni kjp gem0k kjp standard....emm magic.." belek2 lg baru lah terperasan satu bnda...pakaian yg kita pki sbnrnya mmg amat2 mpengaruhi...slama ni ad gak baca2 sal jenis kain sgala bagai tp xfaham pn mende alah pe suma tu...


okeh kita start dr TUDUNG...mcm yg u oLs taw la kn..biasanya gades2 yg tomei2 cm caye ni agak xsesuai pakai shawl or anak tudung syria...sbb muka akan nmpk sgt2 b0olat sbb mende alah tu akan mlekat kt muka...da godek2 sana cni cr cmn nk buat mende alah tu spya xmlekat kt muka N akhirnya dpt la ajaran bhwasanya harus dtetas jahitan kt blkg tu..owhhhh....bru taw...so klu da tetas brulah blh bentuk ank tudung tu N da xbulat2 mcm kuih donat...muahahaha...so dptlah muka yg bujur mcm sireh [knp perlu sireh??-_-?] see >>>>

:: xdelah bujur mana pn tp xla seb0olat slalu...p/s-sila abaikn garisan hadiah dr f0n yg sengal tu ::


untuk BAJU lak...setelah dperhatikan...bila me pki bju yg agak singkat me akn nmpk gemuk sbb ad bhgian yg AGAK besar tdedah...s0 bg yg bdn ala2 me yg ada tlebih kt area2 tutttt... tu me sarankan pki bju yg agak pnjg tp jgn tlmpau bsr..dia ala2 cun jew kt bdn..sbb klu kita pki yg tlalu longgar akan mnampak kn lg berisi N klu pki tlalu sempit pn mcm tu gak..trust me!!i da pernh laluinya...huahuahua...jenis kain lak me galakkan pki kain yg lembut2...klu bju kurung lak pki lah jenis kain yg ringan...sbb kain yg berat [cotton trend skrg] akan nmpkkn bdn lbh berisi sbb kain tu agak degil utk ikut bentuk badan kita....ni pn me da wat eksperimen...


utk SELUAR....dari pengamatan lah kn...seluar lak lagi bgus pki yg straight cut or bottom cut...tp yg bottom tu jgn lak tlmpau lebar sbb nmpk xkemas N mbuatkn kita nmpk pendek mlainkan anda seorang yg tggi mcm amber chia...N satu nasihat me jgn lah pki suar yg ketat kat bwh sbb nnt akan buat yg kt atas tu nmpk sgt bsr...mcm xbalance lak bdn kn...paling PENTING!!!!please...jgn pki tight[btl ka ejaan ni??]!!!alaaa yg sluar getah tu...bnda tu kn kecik s0 klu org2 yg agak bsr pki bukankah dia tertarik N akan menampakkn kulit...slain tu bnda tu akan mkin mpamerkn lemak2 yg ada yg spatutnya kita sembunyikn=,=

:: taraaa...tgk2...caye da kuyus cket dr yg biace...huhuhuhu ::


emm stakat tu jala rasanya utk pkongsian kita bersama..mgkin ni xde fakta2 yg mnegaskan isi2 me ni ala2 jwpn me time exm..h0h0h0...tp suma ni me tulis bdasarkn pengalaman dan pengamatan...xslh bfesyen n yg penting kenalah sesuai ngn bentuk bdn kita ^__^



TERIMA KASIH SUDI BACA :)

LIKE LAH JANGAN MALU :p

6 tiNdakBaLaS:

mr.Runjai said...

hahaha tu dia :p

miSs Zie said...

huhuhu...da blh jd pakar kcntikn ka???muahahaha

tity said...

hoho..
aku..

1) teramat lah takutnya mo pakai bju fesen seperti yg anda pakai kerana...risau kelihatan butt ku yg sexy ni menonjolkan diri..haha!! tu pasai pkai shirt biasa..

2) pernah teringin nak pakai suar kecik kat bwh..bila masuk fitting room, adoiyai...sungguh hodoh rupa ku. itu drumstick kelihatan sedap utk di makan kalah KFC.

disebabkan itu, aku pun malas sdh mo piki pasal gaya2 ni..mcm semua pun nda kena..

tapiii

lepas ntri ni, aku rasa mo try pula..good good, bagi aku ubah persepsi pasal fesen2 ni :)

*thumb up*

miSs Zie said...

hahaha...gud luck..xslh tu skali skala ubah fesyen..yg pnting still sopan ^^

mr.Runjai said...

helo cik, sya suka dgr lgu niiiiiiiiiiii... buli tag ngn aku kat fb ka lgu ni.. hahaha

miSs Zie said...

hye..emm blh ja sila2..^^

Post a Comment

♥♥SILA2 LA KOMEN♥♥
♥~Pandangan Anda Sangat diHargai..:)
♥~Sharing is Caring ^__^