Followers

Kenapa falsafah itu susah??

-SALAM-

hye!

Siapa pernah studi falsafah angkat tangan laju2!!hahaha...untuk next paper aku hari isnin ni adalah subjek pengantar falsafah. So tadi hati aku da terbuka sikit nak studi lah kononnya. Baru aku baca perenggan pertama otak aku da stuck!! Aku baca lagi sekali still xfaham!!Okeh mungkin otak aku xde oksigen time tu..aku bangun g minum air pastu baca balik. Baiklah saya mengalah!!mmg aku xfaham apa maksud ayat ni. 

" Dalam hal ini saya mengakui bahawa saya wujud setelah melalui proses I think. Sekiranya berlaku I Think, saya mesti menerima kenyataan I who Think. Oleh itu I Exist. Dalam erti kata lain I Think, Therefore I am"

Sumpah aku xfaham! Korang faham ke??kalau korang faham memang korang hebat :)
Aku xfaham arr..apsal orang-orang falsafah ni nak kena putar belitkan ayat dorang ea??kan senang kalau dorang straight to the point je. Xdelah aku yang da memang berbelit ni semakin terbelit kn ;') 

Anyway, da subjek ni memang wajib untuk fakulti kitorang, so nak xnak kenalah juga studi kan. Xrela aku nak repeat subjek ni lagi. S0 wish me luck ye kawan-kawan..haha ;p

okelah, bye!!
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

LIKE LAH JANGAN MALU :p

8 tiNdakBaLaS:

[sutera kasih] said...

pernah..huhu best kalau faham tapi bengang kalau keliru..btw, good luck dear ~

miSs Zie said...

@[sutera kasih]huhuhu..tula psl..btw tQ dear~

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

saya jenis yg agak straightforward. biasanya mmg xpaham dgn ayat2 falsafah or yg bunga2 ni..jadi serabut..saya kalo tulis or cakap, mmg malas sgt kalo dgr or tulis ayat2 bunga2 mcm tu..

kalo ayat straight, biasanya smua org paham apa yg kita cakap or tulis..smua org xsusah..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

miSs Zie said...

@BLADE EDGEbetul2..mmg susah nk fhm kn..tp ada yg menganggap benda tu seni..so susah nk dihuraikn ;)

KyêrulL said...

HAHAHAHAHAHAHAHA!! apa tuE demm!! gila xfaham..

miSs Zie said...

@KyêrulLHAHAHAHA!!taw xpe..mmg susah nak faham...otak mmg bebelit da cam wayer lappy+cooler+mouse..haha :p

Human Trafficking said...

salam...sabar la kak dayang..benda cam ni memang payah cket...hehehe ingat jew kat dr. azmi mesti boleh buat..."Justified true believed"...buat kata immanuel kant:

You will not learn from me philosophy. but how to philosophize. Not thoughts to repeat but how to think. Think yourselves, enquire for yourselves, stand on your own feet.

miSs Zie said...

@Human Traffickinghuhuhu..aah..tgh mencuba sedaya upaya la ni..hoho..btw gud luck juga..sm2 la kita bjuang utk falsafah ni =,=

Post a Comment

♥♥SILA2 LA KOMEN♥♥
♥~Pandangan Anda Sangat diHargai..:)
♥~Sharing is Caring ^__^