Followers

BRACES...perlu ke???

-SALAM-

hye!!

Bgun pagi tadi buka-buka jew mata aku da tfikir psl braces(pendakap gigi)...hahahaha...nmpk tak btapa hati aku ni nak sgt pki benda alah tu kn...huhuhu...
klu korang perasan, skrg ni braces tu da jd mcm 1 trend lak kn...cuba tgk klu jln2 kt satu2 tmpat...klu ada sekumpulan gadis2 mesti slh satu dorg pakai braces...aku lak mmg dari dulu lg hati aku nak sgt pki bnda tu mmndangkan gigi ak ni agak jarang da skrg...klu ak snyum dlm gmbr da ketara sgt da =,=

:: oke2 sila tutup mulut anda bila bgambar =,= ::

Ari tu aku ada baca entri Fatin Liyana yg INI...okeh!! smgt aku da kurang cket sbb dia kata sakit...hohoho...sok paginya aku g claz tgk ada sorang classmate aku da pakai bnda alah tu...oMG!!sumpah jeles T_T
aku pn tetiba peramah ari tu g tnya mcm2 kat dia...yg pling utama mmg aku tnya hrga la kn...hehehehe...okeh dia kata first buat RM1600...pastu follow up sbulan skali dlm RM100 cmtu dan bnda ni kna pki dlm 2tahun...bapak mahal!!!!okeh smgt aku da tgl 30% jew time tu...byg kn total smua nak2 gak dkt RM5k....xpe arr time kasih jew T_T
bgus aku wat byr slim world *tetiba*...kekekekeke

Mmndgkan ati aku masi gak degil nak gak bnda tu s0 aku kena lah hasut sikit ati aku ni...
> pki bnda tu sakit..xselesa..nnt mulut dpt ulser.
> nak jaga susah...kna bgun awal pagi nak gosok gigi...lama nak gosok sbb kena pastikan btul2 bersih...xblh la nak tdo puas2..*okeh ni alasan pling kukuh..LOL
> bnda tu besi, klu hujan rasa2 nya bhaya x???LOL

Tapi aku dgr2 government pn blh gak buat bnda tu...tp waiting list tu nak gak tggu 2-3 tahun....price lak aku xpasti lagi...cuti ni aku kira aku blik Sabah aku nak try tnya kt spital brp hrga nak buat bnda tu...klu free tggu 2-3 tahun pn aku xkesah...hahahahaha....

Emm...ada tak sape2 blh gtaw aku brp price nk buat klu kt gov ea???perlu x aku buat bnda tu???
okeh smgt da naik balik...hehehe..hrpn hnya kat govrmnt jew la..hohoho...korang pn bagi la idea ea nak buat ke x...

k lah prut ak da lapar da ni...
oke bye!!
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

LIKE LAH JANGAN MALU :p

11 tiNdakBaLaS:

d_LA said...

kawan dla penah wat kat klinik gomen, kene bayar 500 tp tu 4 tahun lps..hehe..skang ni xtaw brape..

miSs Zie said...

rm500??emm pastu follow up pn nk byr gak ke??emm mhal gak ea..nmpknye mmg xde hrpn arr T_T

opie_viperz said...

kalo wt kt gov murh...tpi..tnggu lama gler..,then dorg akan dahulukan pd budak sekolah..,waiting list memang pnjg,,m pas2,kalo follow up..wt kt swasta,hrga depends on ape yg dorg betulkan, tmbh pape ke..tpi..memg mahal la..,better x pyh buat la bracest ni..myakitkan pon ada...setiap yang Allah cipta semua sempurna...bak kata umie saya.."umie gigi blapis dua pon,kawen jgak..' hehe

miSs Zie said...

huhu..tu arr psl..rs mcm rugi gak kn klu wat bnda ni...byk sgt kuar duit...

Zur@ZaRi said...

i follow you dear=))

AesyaZealous said...

gvrment murah tp tunggu lame.. bdk sekolah dpt dulu..

swasta beribu-riban..:)

tity said...

hoho..ko pun mau buat ka..aku sdh pendam ingin buat tu dr fom5..

dari ko saja..kalau tetap rasa mau pakai, teruskan niat. tp of kos, lps pakai tu rupa kita akan berubah sikit kan..tengok ja FL rupa yg dulu, dan rupa yg sedang pakai braces...lain..

Hana Farhana said...

salam..

hahaha..
nda pyh la pren.
cntik suda 2..
smile pun sweet ja..
tkut2 bila pkai nnt lain pla jdnya..kwang3x:)

Azeyana Zainal said...

lai...aku rs aku akn pakai juga coz doktor yg suruh...tp mcm malas sbb aku mmg pemalas...kalau gigi ok, doktor xsuggest better dont..kwn aku kata 2 tahun xselesa..

miSs Zie said...

emm tula..ak pn mls jg klu xslesa..tp jarang2 ba gigi ku ni suda...tp mhl btul..tggu la keja kali..kekeke

titimel said...

hehe...
x yah ar pkai 2..
ni pon da cntik...
hehee...lbh baek gnakn duit yg ada utk kegunaan laen...
kan lbh bgs.......

Post a Comment

♥♥SILA2 LA KOMEN♥♥
♥~Pandangan Anda Sangat diHargai..:)
♥~Sharing is Caring ^__^